O P G E R U I M D O P Z O E K N A A R H E L D E R B L A U W

En thuis komen met een gele jas

Tijdens het opruimen van mijn kledingkast liet het zich overduidelijk zien: ik heb helemaal geen helder blauw, de kleur waar ik deze maand naar verlang! Dus met de missie “helder blauw” schat zoeken bij mijn favoriete tweedehands winkeltjes en wat denk je? Geen helder blauw te vinden. Geen trui, geen vest, geen blouse, niet eens een dun riempje. Ik was al bijna de deur weer uit toen ik me met een ruk omdraaide…. een zwierige gele jas van warme wol stond daar te shinen en het leek wel of zij riep: “ik ga met jou mee”!

Innerlijke Criticus

En dat terwijl ik geel al een poosje links heb laten liggen. Bij mij was innerlijke kracht (IK) – waar geel onder andere voor staat – namelijk doorgeslagen naar innerlijke criticus. En die bleek aardig hardnekkig te zijn, vandaar dat geel even in de kast bleef. Maar geel staat onder andere ook voor het (zelf) vertrouwen, stralen, bewustzijn, blijheid en jezelf zijn. En het is toch jammer om zulke kwaliteiten in de kast te laten liggen.

De dag voor de gele jas

Mijn kleur coach Anne-Lies (bloei.biz) stelde een pakkende vraag: “Waar komt die gele jas opeens vandaan?”. Het sudderde een week en toen kwam het antwoord naar boven borrelen… de dag voor de gele jas was ik representant in twee intense familie opstellingen. Daar is bij mij iets los gekomen en ik voelde heel sterk: ik stap als individu in mijn kracht en ik stap vooruit mijn leven in, dankbaar aan en tegelijkertijd los van vorige generaties. En als tweede inzicht: ik kan zelf een blok hout op mijn innerlijke vuur gooien. Laat geel nou ook daar over gaan.

Met haar op reis

Ik nam haar meteen mee op een reisje naar Wenen en Slowakije en mijn gevoel ging alle kanten op. Het ene moment vond ik haar zo zonnig dat ik wel kon huppelen en het volgende moment zag ik vooral haar tekortkomingen en wilde ik haar het liefst inruilen. Maar we konden deze reis niet zonder elkaar. Terug in het vliegtuig ging ik er eens goed voor zitten; wat wil ze mij nou eigenlijk vertellen? Ze gaat over zichtbaarheid, gezien worden, zelfverzekerd zijn, stralen en zelfs opvallen misschien. Als ik haar draag dan word ik gezien en dat is spannend. Bovendien voelt het alsof ik met zo’n zonnige jas niet sacherijnig of moe mag kijken. Immers; ze is zo zonnig, daar hoort lelijk kijken niet bij. Misschien is dat wel wat ze zegt: het leven is te bijzonder om lelijk te kijken, maak van elke dag iets moois. Er zijn altijd blije dingen om te zien, voelen en beleven, al zijn ze nog zo klein. Ze heeft me laten zien dat de wereld ook zonnig op haar reageert: auto’s stopten om me te laten oversteken, een heer in Wenen bukte om iets voor me op te pakken en ik kreeg talloze complimenten. Het leek zelfs wel of het universum met haar mee deed: ik vloog onverwacht business class (koffie kopje van porselein met een gouden (!) oortje) en mocht een glaasje bubbels drinken in de lounge.

Weer thuis, met een goed gevoel

stralend
wandel ik
mijn eigen pad
in mijn gele jas
IK

 

Kun jij ook wel wat geel in je leven gebruiken? Ik denk graag met je mee.

Liefs, Karolien

O R A N J E – “arancia”

Klop, klop….

Oranje klopt al een tijdje aan mijn deur en stuurt af en toe zelfs berichtjes. Tijdens de chakra-dag vorig jaar, in de opleiding Kleuren van Geluk en ergens in de zomer in de vorm van een wapperende jurk op de fiets. Nu kan ik er niet meer omheen, oranje gaat over voelen en dat is precies waar het bij mij al een poos over gaat. Het borrelt en wil naar stromen.

Leef

Ik neem je mee naar een prachtig herfstbos in het “golden hour”. De laagstaande zon verlicht het bos in van die lange bijna horizontale stralen, waardoor de oranje bladeren aan de bomen wel licht lijken te geven. Met een klein groepje gelijkgestemde vrouwen lopen we in stilte door het bos. Samen en ieder voor zich, in gedachten, voelend, genietend. Als de laatste zonnestralen verdwijnen komen we aan op een open plek, waar een knapperend kampvuur ons uitnodigt om lekker te komen zitten. Ik staar in de vlammen en de oranje vuurtongen nemen me mee op avontuur. Oranje wordt nog dieper oranje en in de vlammen verschijnt een zelfgebakken koekje met een boodschap, speciaal voor mij. Mijn hart maakt een sprongetje als de letters duidelijk worden: L E E F en laat alle excuses om iets niet te doen los!

Van Leef naar Levenslef

Oranje: van Leef naar Levenslust naar Levenslef. Het oranje vuur wakkert dat aan waar het bij mij nu over gaat: het verlangen om voluit te leven. Ik hoor vaak: van overleven naar leven en ik noem hem graag anders: Levenslust of zelfs Levenslef. Oranje gaat bij mij alle kanten op en dat is ook zo typisch oranje; rommelig en chaotisch, eigenlijk zoals confetti. Je weet wel: als je een kaart van mij opent dat de confetti om je heen vliegt. Dat is oranje voor mij: in die vliegende confetti zitten alle kwaliteiten van oranje. Om er een aantal op te noemen: vuur, avontuur, levenslust, toewijding, creativiteit, vreugde, zonnig, energie, stromen, voelen, emoties, intuïtie, passie, verbinding, samen, schaamteloos, enthousiast, seksualiteit, stralen, gezellig.

Wat vertelt de Confetti van Oranje mij

Ga maar gewoon lopen, je hoeft het niet precies te weten. Oranje zegt: omarm mijn kwaliteiten: creativiteit, lichtheid, leven, genieten, intuïtie, emotie, diepte en vrolijkheid, diepe gevoelens en toch lichtheid. Mijn melancholische gevoel bij een oneindige zonsondergang en ik hoef geen angst te hebben voor die diepe gevoelens. Laat het maar stromen en zie de mogelijkheden, gebruik ze!

Sense

“Sense” kwam tijdens de kracht-kleur sessie naar voren en “it makes sense”: sensitivity = voelen.
Voelen daar gaat het over; mijn vrouwelijkheid en scheppingsenergie voelen en omarmen. De ruimte in mijn buik waar mijn baarmoeder zat gebruiken voor creativiteit, mijn creativiteit en emoties laten stromen. Mijn creatieve pad helemaal zelf inkleuren, op mijn intuïtie vertrouwen, spelen, leuke dingen doen, genieten, stralen, vrolijk zijn. Op avontuur met mezelf, het is een reis, een avontuur in kleur en het gaat nooit over.
Ik zie overal kleur, ben goed in combinaties en ik houd van een fijne sfeer creëren. Het leven licht en sfeervol maken.
Ik zeg: Hallo wereld, hier is Karolien en ik ga voor levenslust, ik vertrouw op mijn gevoel, ik doe het gewoon, ik doe waar ik blij van word en ik heb er zin in!

2023

As clear as Crystal: mijn kleur voor dit jaar is O R A N J E en mijn woorden zijn Sense, Vreugde en Schaamteloos.
Als reminder heb ik een armbandje met carneool voor mezelf gemaakt 🙂

Ook zo’n zin in oranje?
Zet bijvoorbeeld een vrolijke oranje calciet op tafel. Of draag een mooi sieraad in het oranje. Ik denk graag met je mee.

 

Liefs, Karolien

W I E I S Z I J – “chi e lei”

Who is she?

Het is al een poosje aan de gang…. elke keer teken of maak (collage) ik een mooie vrouw meestal met lang golvend haar, zwierige rok en een mooie riem om haar middel. Van de week lag ik relaxed voor de houtkachel op de grond (de fijnste plek) en daar was ze weer, met uit het niets twee elfjes in het engels:

she
a bit
shy at times
and so strong inside
she

she
so feminine
outside and in
her strength lies within
she

 

Iets om verder uit te werken….
Lijkt het je leuk om een kaart van 1 van mijn collages te hebben?

 

Liefs, Karolien