De Rechtzaak

Anderhalf jaar nadat mijn nieuwe buurman bij mij aan de deur stond met zijn visie over onze erfgrens en de woorden “ik wil hebben waar ik recht op heb” was er de rechtzaak. Voor mij een les in opkomen voor mezelf en ik vond het verschrikkelijk spannend. Zo spannend dat ik kleur expert Anne-Lies (@bloei!) vroeg welke kleur helpend zou zijn voor mij op die bewuste dag. Ik koos I N D I G O – kleur van recht en regie. Natuurlijk wel op mijn manier: een stijlvolle indigo-jurk, lange laarzen, glanzende oogschaduw en mijn favoriete magenta (“ik doe het op mijn manier”) sjaal.
En toen was mijn Atelier opeens een rechtzaal: alle edelstenen en kralen aan de kant, 6 stoelen om een lange lege tafel. Daar zaten we op de kortste dag van het jaar met de rechter, griffier, 2 advocaten, mijn buurman en ik.
Dat bedenk je niet.

Emoties

En toen was de rechtzaak voorbij en kwamen de emoties en….   veroordeelde ik mezelf.
Ik heb geschikt en terwijl de rechter aan de griffier dicteerde kreeg ik buikpijn en die bleef, gevolgd door een slapeloze nacht en tranen-met-tuiten. Het voelde alsof ik gezakt was voor het praktijk examen “voor mezelf opkomen”. De emoties buitelden door en over elkaar: ik was boos en teleurgesteld in mezelf (omdat ik niet heb gevochten/ doorgezet), verdriet (over het verlies van de coniferen en een lelijke schutting), afgunst (naar de buurman die “gewonnen” heeft en hem dat niet gunnen), angst (voor de financiële consequenties), angst en schaamte (dat mensen me stom zullen vinden) en spijt (over het niet weten of ik van de rechter gelijk zou hebben gekregen).

Er een nachtje over slapen

De volgende ochtend  besefte ik dat ik het afgelopen jaar vaak gehoord heb: “je mag minder streng zijn voor jezelf” en dat is mijn les uit deze rechtzaak. Ik ben niet gezakt voor het praktijk examen, ik ben voor mezelf opgekomen en heb mijn grenzen aangegeven. En toen puntje bij paaltje kwam ben ik bij mezelf gebleven, heb ik gekozen voor een compromis omdat vechten niet bij mij past. Het advies van mensen die dicht bij me staan (“doorvechten”) naast me neergelegd. En ik heb laten zien dat ik over mijn eigen ego heen kan stappen en mijn gelijk los kan laten. Kiezen voor de bigger picture: als onderdeel van de schikking is er een duidelijke deadline wanneer dit energielek dicht zal zijn.

Inzichten en Roze Champagne

Ik mag leren ontvangen en het kind-ego van “ikke zelf doen” loslaten. In dit geval mag ik financiële hulp ontvangen om het gevolg van de schikking te kunnen betalen. Het gevoel van triomf bleef uit en toch riep de roze champagne vanuit de koelkast naar me: “VIER HET !!!”: je hebt op je eigen manier dit pad gekozen, je diepste weten vertelde je precies op het juiste moment dat je er op deze manier het snelst van af bent en dat je zelf kunt kiezen waar je de energie die nu niet meer langs de erfgrens lekt in mag stoppen.

Indigo

Indigo – de kleur van regie over je eigen leven nemen, het innerlijk weten en de bigger picture zien. Indigo is donkerblauw van recht en regie met een vleugje paarse magie. De kleur van er een nachtje over slapen onder de oneindige sterrenhemel.
Wat speelt er op dit moment in jou leven, waar je wel een nachtje over zou kunnen slapen?

Kun je wel wat indigo gebruiken, denk dan eens aan een anker in de vorm van een mooie steen (bijvoorbeeld Lapis Lazuli), een sieraad of een speciale kaart in de kleur indigo op je nachtkastje.

liefs, Karolien