Klop, klop….

Oranje klopt al een tijdje aan mijn deur en stuurt af en toe zelfs berichtjes. Tijdens de chakra-dag vorig jaar, in de opleiding Kleuren van Geluk en ergens in de zomer in de vorm van een wapperende jurk op de fiets. Nu kan ik er niet meer omheen, oranje gaat over voelen en dat is precies waar het bij mij al een poos over gaat. Het borrelt en wil naar stromen.

Leef

Ik neem je mee naar een prachtig herfstbos in het “golden hour”. De laagstaande zon verlicht het bos in van die lange bijna horizontale stralen, waardoor de oranje bladeren aan de bomen wel licht lijken te geven. Met een klein groepje gelijkgestemde vrouwen lopen we in stilte door het bos. Samen en ieder voor zich, in gedachten, voelend, genietend. Als de laatste zonnestralen verdwijnen komen we aan op een open plek, waar een knapperend kampvuur ons uitnodigt om lekker te komen zitten. Ik staar in de vlammen en de oranje vuurtongen nemen me mee op avontuur. Oranje wordt nog dieper oranje en in de vlammen verschijnt een zelfgebakken koekje met een boodschap, speciaal voor mij. Mijn hart maakt een sprongetje als de letters duidelijk worden: L E E F en laat alle excuses om iets niet te doen los!

Van Leef naar Levenslef

Oranje: van Leef naar Levenslust naar Levenslef. Het oranje vuur wakkert dat aan waar het bij mij nu over gaat: het verlangen om voluit te leven. Ik hoor vaak: van overleven naar leven en ik noem hem graag anders: Levenslust of zelfs Levenslef. Oranje gaat bij mij alle kanten op en dat is ook zo typisch oranje; rommelig en chaotisch, eigenlijk zoals confetti. Je weet wel: als je een kaart van mij opent dat de confetti om je heen vliegt. Dat is oranje voor mij: in die vliegende confetti zitten alle kwaliteiten van oranje. Om er een aantal op te noemen: vuur, avontuur, levenslust, toewijding, creativiteit, vreugde, zonnig, energie, stromen, voelen, emoties, intuïtie, passie, verbinding, samen, schaamteloos, enthousiast, seksualiteit, stralen, gezellig.

Wat vertelt de Confetti van Oranje mij

Ga maar gewoon lopen, je hoeft het niet precies te weten. Oranje zegt: omarm mijn kwaliteiten: creativiteit, lichtheid, leven, genieten, intuïtie, emotie, diepte en vrolijkheid, diepe gevoelens en toch lichtheid. Mijn melancholische gevoel bij een oneindige zonsondergang en ik hoef geen angst te hebben voor die diepe gevoelens. Laat het maar stromen en zie de mogelijkheden, gebruik ze!

Sense

“Sense” kwam tijdens de kracht-kleur sessie naar voren en “it makes sense”: sensitivity = voelen.
Voelen daar gaat het over; mijn vrouwelijkheid en scheppingsenergie voelen en omarmen. De ruimte in mijn buik waar mijn baarmoeder zat gebruiken voor creativiteit, mijn creativiteit en emoties laten stromen. Mijn creatieve pad helemaal zelf inkleuren, op mijn intuïtie vertrouwen, spelen, leuke dingen doen, genieten, stralen, vrolijk zijn. Op avontuur met mezelf, het is een reis, een avontuur in kleur en het gaat nooit over.
Ik zie overal kleur, ben goed in combinaties en ik houd van een fijne sfeer creëren. Het leven licht en sfeervol maken.
Ik zeg: Hallo wereld, hier is Karolien en ik ga voor levenslust, ik vertrouw op mijn gevoel, ik doe het gewoon, ik doe waar ik blij van word en ik heb er zin in!

2023

As clear as Crystal: mijn kleur voor dit jaar is O R A N J E en mijn woorden zijn Sense, Vreugde en Schaamteloos.
Als reminder heb ik een armbandje met carneool voor mezelf gemaakt 🙂

Ook zo’n zin in oranje?
Zet bijvoorbeeld een vrolijke oranje calciet op tafel. Of draag een mooi sieraad in het oranje. Ik denk graag met je mee.

 

Liefs, Karolien