En thuis komen met een gele jas

Tijdens het opruimen van mijn kledingkast liet het zich overduidelijk zien: ik heb helemaal geen helder blauw, de kleur waar ik deze maand naar verlang! Dus met de missie “helder blauw” schat zoeken bij mijn favoriete tweedehands winkeltjes en wat denk je? Geen helder blauw te vinden. Geen trui, geen vest, geen blouse, niet eens een dun riempje. Ik was al bijna de deur weer uit toen ik me met een ruk omdraaide…. een zwierige gele jas van warme wol stond daar te shinen en het leek wel of zij riep: “ik ga met jou mee”!

Innerlijke Criticus

En dat terwijl ik geel al een poosje links heb laten liggen. Bij mij was innerlijke kracht (IK) – waar geel onder andere voor staat – namelijk doorgeslagen naar innerlijke criticus. En die bleek aardig hardnekkig te zijn, vandaar dat geel even in de kast bleef. Maar geel staat onder andere ook voor het (zelf) vertrouwen, stralen, bewustzijn, blijheid en jezelf zijn. En het is toch jammer om zulke kwaliteiten in de kast te laten liggen.

De dag voor de gele jas

Mijn kleur coach Anne-Lies (bloei.biz) stelde een pakkende vraag: “Waar komt die gele jas opeens vandaan?”. Het sudderde een week en toen kwam het antwoord naar boven borrelen… de dag voor de gele jas was ik representant in twee intense familie opstellingen. Daar is bij mij iets los gekomen en ik voelde heel sterk: ik stap als individu in mijn kracht en ik stap vooruit mijn leven in, dankbaar aan en tegelijkertijd los van vorige generaties. En als tweede inzicht: ik kan zelf een blok hout op mijn innerlijke vuur gooien. Laat geel nou ook daar over gaan.

Met haar op reis

Ik nam haar meteen mee op een reisje naar Wenen en Slowakije en mijn gevoel ging alle kanten op. Het ene moment vond ik haar zo zonnig dat ik wel kon huppelen en het volgende moment zag ik vooral haar tekortkomingen en wilde ik haar het liefst inruilen. Maar we konden deze reis niet zonder elkaar. Terug in het vliegtuig ging ik er eens goed voor zitten; wat wil ze mij nou eigenlijk vertellen? Ze gaat over zichtbaarheid, gezien worden, zelfverzekerd zijn, stralen en zelfs opvallen misschien. Als ik haar draag dan word ik gezien en dat is spannend. Bovendien voelt het alsof ik met zo’n zonnige jas niet sacherijnig of moe mag kijken. Immers; ze is zo zonnig, daar hoort lelijk kijken niet bij. Misschien is dat wel wat ze zegt: het leven is te bijzonder om lelijk te kijken, maak van elke dag iets moois. Er zijn altijd blije dingen om te zien, voelen en beleven, al zijn ze nog zo klein. Ze heeft me laten zien dat de wereld ook zonnig op haar reageert: auto’s stopten om me te laten oversteken, een heer in Wenen bukte om iets voor me op te pakken en ik kreeg talloze complimenten. Het leek zelfs wel of het universum met haar mee deed: ik vloog onverwacht business class (koffie kopje van porselein met een gouden (!) oortje) en mocht een glaasje bubbels drinken in de lounge.

Weer thuis, met een goed gevoel

stralend
wandel ik
mijn eigen pad
in mijn gele jas
IK

 

Kun jij ook wel wat geel in je leven gebruiken? Ik denk graag met je mee.

Liefs, Karolien